[email protected]
Hämeentie 155 C 53, 00560 HELSINKI

Toimistomme on tilapäisesti suljettu 29.3. - 30.4.2021

Hallituksen koronasuositusten mukaisesti suljemme toimistomme ajalle 29.3. - 30.4.2021. Työskentelemme normaalisti rajoitusten aikana ja meidät tavoittaa puhelimella ja sähköpostilla kuten tähänkin asti. Henkilökohtaiset tapaamiset eivät ole mahdollisia yllä mainitun aikajakson aikana. Kirjanpitoaineiston voi jättää postilaatikkoomme (musta postilaatikko sisäänkäynnin yhteydessä 6. kerroksessa).

Koronatilanteen pahentuessa sulkua voidaan joutua jatkamaan yllä mainitusta aikajaksosta, mutta seuraamme tilannetta ja annamme tilannepäivityksen hyvissä ajoissa, jos etätyöskentely jatkuu. Pahoittelemme tilannetta ja toivomme ymmärrystä asian suhteen.

Our office is temporarily closed from March 29th to April 30th

Due to the current coronavirus situation and the government's recommendations, we will move to working remotely from our homes. This means our office will be closed from March 29t to April 30th. During this time we can still be reached by email or phone, but we won’t be able to meet our customers in person as a precaution to the situation. You can drop off your accounting material in our office’s mailbox (the black box on the 6th floor).

Should the pandemic take a turn for the worse, we may have to extend the period for working remotely, but we hope that will not be necessary. We apologize for the inconvience and look forward to meeting you again when the circumstances allow for it.

KHT Lokero

KHT Lokero on Kanta-Helsingin Tilitoimiston asiakkaille rakennettu palvelu, joka mahdollistaa kuittien ja muiden tositteiden sähköisen siirtämisen. Voit käyttää palvelua tietokoneella tai älypuhelimellasi. Jos haluat ottaa palvelun käyttöön, tilaa tunnukset täyttämällä alla oleva lomake. Ohjeet palvelun käyttöön löydät tältä sivulta.

Tilaa tunnukset

Täytä lomakkeen kentät ja lähetä se meille. Saat yksilöllisen käyttäjätunnuksen ja salasanan meiltä sähköpostitse. Muista pitää salasanastasi hyvää huolta. Tietoturvasyistä käyttäjä ei voi automaattisesti vaihtaa salasanaa. Jos unohdit salasanasi, pyydä meiltä uusi lähettämällä sähköpostia siitä osoitteesta, jolle käyttäjätunnukset on alun perin rekisteröity. Tutustu palvelun käyttöohjeeseen alta.

Ohjeet

Voit käyttää palvelua joko tietokoneella tai mobiililaitteella. Parhaan käyttökokemuksen mobiililaitteella saat kun lisäät verkkosivuston aloitusnäyttöösi. Palvelu toimii PWA-sovelluksena ja käyttökokemus on parempi kuin selainta käyttäessä. Palvelu vaatii aina sisäänkirjautumisen.

Mobiilisovelluksen käyttöönotto (Android)

Avaa mobiililaitteesi selain ja siirry osoitteeseen kht-lokero.fi.
Näytön alareunaan tulee kehotus lisätä sivusto aloitusnäyttöön (Kuva 1). Lisää sivu aloitusnäytölle. Mobiililaitteesi työpöydälle ilmestyy KHT Lokero -kuvake ja voit nyt käyttää palvelua sovelluksen tapaan. 

Jos käytössäsi on vanhempi Android- käyttöjärjestelmä, kehotetta ei välttämättä näytetä. Silloin voit lisätä sovelluksen manuaalisesti. Kun olet sivustolla, avaa oikean yläkulman valikko ja valitse "Lisää aloitusnäyttöön" (Kuva 2).

Mobiililaitteesi työpöydälle ilmestyy KHT Lokero -kuvake ja voit nyt käyttää palvelua sovelluksen tapaan.
Kuva 1
Kuva 2

Mobiilisovelluksen käyttöönotto (iOS)

Applen iOS-käyttöjärjestelmä ei kehota lisäämään sovellusta kotinäyttöön automaattisesti, joten iPhonen tapauksessa sovellus täytyy lisätä manuaalisesti.

Avaa mobiililaitteesi selain ja siirry osoitteeseen kht-lokero.fi.

Paina alavalikossa näkyvää "Jaa"-painiketta (Kuva 1). Scrolla valikkoa alaspäin, kunnes löydät kohdan "Lisää Koti-valikkoon" (Kuva 2). Seuraavassa ikkunassa valitse oikeasta yläkulmasta "Lisää" (Kuva 3).

Mobiililaitteesi työpöydälle ilmestyy KHT Lokero -kuvake ja voit nyt käyttää palvelua sovelluksen tapaan.
Kuva 1
Kuva 2
Kuva 3

Palvelun käyttö

Palvelun toiminta on sama käytitpä sitä tietokoneellasi tai mobiililaitteella. Ensimmäinen sivu, jonka näet on aina kirjautumissivu. Käytä kirjautumiseen saamiasi tunnuksia. Jos olet hävittänyt salasanasi, laita meille sähköpostia siitä osoitteesta, jolla tunnukset on alun perin tilattu.
Onnistuneen sisäänkirjautumisen jälkeen aukeaa kansionäkymä. Näkymässä on yleisesti kahdesta kolmeen kansiota kerrallaan: Nykyinen kuukausi ja "Yleiset asiakirjat". Jo päättyneen kuukauden kansio on näkyvissä vielä kaksi viikkoa kuukauden loppumisen jälkeen. Tämän jälkeen se poistuu, etkä voi enää lisätä tiedostoja kansioon.
Tiedoston lisääminen tapahtuu yksinkertaisen lomakkeen kautta. Palvelun sallimat tiedostomuodot ovat doc, docx, jpg, jpeg, png, gif ja pdf.

1. Valitse tiedosto(i)llesi otsikko

2. Valitse valikosta kategoria, johon tiedosto kuuluu
(Voit valita vain yhden kategorian kerrallaan)

3. Valitse haluamasi tiedostot (voit valita useita kerralla).
(Mobiilisovellusta käyttäessäsi voit päättää valitaanko lähetettävä tiedosto kuvakirjastosta vai haluatko käyttää mobiililaitteen kameraa ottaaksesi uuden kuvan.

4. Lisää halutessasi lisätietoa "Huomautukset" -kenttään, esimerkiksi "Maksettu luottokortilla" tai selvitys ostoksen syystä.

5. Paina lopuksi "Lähetä" ja tiedostosi ladataan järjestelmäämme. Tiedoston lisäämisen jälkeen palvelu ohjaa sinut takaisin kansionäkymään jolloin voit lisätä uusia tiedostoja tai poistua palvelusta.